torstai 4. kesäkuuta 2015

Niistä "treeneistä"Käyn siis arkisin kerran päivässä työntämässä juoksukärryjä reilun tunnin verran. En nyt sentään (hah) ihan joka päivä, sillä mies tekee nelipäiväistä työviikkoa ja usein pidän ainakin yhden päivän treenittömänä. Vapaaseen ei toki ole sinänsä tarvetta, kun treenit ovat niin kevyitä, mutta jalkapohjat ovat olleet jo useamman viikon arat, joten joskus niille pitää antaa lepoakin ja välillä nuo päiväunet kuluvat autossa, leikkipuistossa jne. Toiveena on, että kuopus nukkuisi lenkin aikana reilun tunnin ja esikoinen jos niin haluaa (nukkuu yllättävän usein, vaikkei muuten ole pitkään aikaan päikkäreitä juuri nukkunut). 

Suurin osa lenkeistä on mennyt ihan reippaasti kävellessä, mutta noin kerran viikkoon olen taittanut osan matkasta juosten. Koska kärryjen kanssa on vielä toistaiseksi ollut melko raskasta juosta, olen esimerkiksi juossut pelkät tasaiset pätkät ja kävellyt mäet. Muutaman kerran on tullut juostua paluumatkat ja pari tehokkaampaakin juoksutreeniä on jo tehty. Ensimmäinen tehotreeni sisälsi alku ja loppukävelyjen lisäksi puolisen tuntia reippaita vetoja kahden lampunvälin verran samanpituisilla kävelypalautuksilla. Toisella kertaa tein vauhtileikittelyn, jossa juoksin reippaasti vähän pidempiä pätkiä ja kävelin sen verran että palauduin. Kolmas kerta antaa vielä odottaa itseään. 

Silloin kun treenaamaan pääsee ilman lapsia, olen pääasiassa käynyt pyöräilemässä. Toistaiseksi on tullut liikuteltua pelkästään maastopyörää, useimmiten metsäpolkuja pitkin. Meno on yhä kömpelöä ja arastelen ihan liikaa (eli nousen liian helposti pyörän päältä pois), mutta selvää parannusta on jo sentään tapahtunut kauden ekaan maastopyöräilykertaan verrattuna (jolloin mm. halailin aluskasvillisuutta ihan helpossa paikassa). Aika menee maastossa ihan huomaamatta, joten toivottavasti sinne pääsee taas pian.

Viime viikolla lepäilin maanantain, tiistaina kävin kävelemässä, keskiviikkona reippailtiin kisakaveri J:n kanssa kävellen suuri osa matkasta, mutta juostiin sentään osa ja torstaina pääsin maastoon pyöräilemään, kun mies oli vapaalla. Sekä keskiviikkona että torstaina kuopus nukkui kaksien ensimmäisten päiväunien aikana vain noin 50 minuuttia/päiväunet ja oli muutenkin koko päivän kitisevä/itkuisa (eivätkä yötkään olleet paremmasta päästä). Palautettiinkin sitten torstaina illalla kuopuksen lääkitys, joka oli tauolla muutaman viikon ja ainakin perjantain kuopus nukkui huomattavasti paremmin. Kun olin perjantain lenkillä kävellyt tunti 15 minuuttia (ja kuopus nukkunut tunnin) pystyin hieman rentoutumaan ja uskalsin juosta loppumatkan (herää helpommin juostessa). Voi olla, että kuopus heräsikin vartin kuluttua, aloitti nimittäin liikehdinnän, mutta kun pipo oli silmillä, en nähnyt olivatko ne auki vai eivät. Päätin juosta kunnes huuto alkaa päästäkseni mahdollisimman nopeasti kotiin, mutta huutoa ei kuulunut, joten epäilen, että oli kuitenkin liikehdinnästä huolimatta unessa. Vajaan kilometrin päässä kotoa laitoin aurinkosuojan esikoisen pyynnöstä takaisin ja korjasin samalla pikkuneidin pipon, jolloin toki heräsi viimeistään. Tyytyväisinä olivat kärryissä vielä loppumatkan. Voi, että tuli hyvä fiilis! Lauantai meni lepäillessä ja sunnuntaina ulkoilutin taas maastopyörää.

Yhteislenkki kisakaveri J:n kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti