lauantai 8. elokuuta 2015

Vierumäellä vietetty loma lähemmin tarkasteltunaVierumäellä tuli treenattua sen verran paljon, että kirjoitetaan nyt ihan oma postaus tuosta reissusta.  Saapumispäivän ensimmäinen ohjelma oli päästä ylipäätään lähtemään. Voin kertoa, että suksiboxista ja pyörätelineestä huolimatta teki pikkuisen tiukkaa saada mahtumaan kahden lapsen tavarat, chariotit, maastopyörät, rullaluistimet, kaikki treenikengät sekä meidän aikuisten muut tavarat. Päästiin kuitenkin liikenteeseen melkein ajoissa ja olimme lopulta perillä jo ennen huoneiden vapautumista. J:n kanssa kävimme pian saapumisen jälkeen 1.5 tunnin maastopyörälenkillä ja lasten mentyä nukkumaan tein vielä hotellin salilla puolen tunnin lihastreenin ylä- ja keskivartalolle. Rima piti nostaa mahdollisimman korkealle heti alkuun, treenaamaanhan sitä oli tultu. 

Loman toisen päivän aamuna edessä oli uusi maastopyörätreeni (2.5 h) J:n kanssa. Alkumatkasta oli vähän turhan teknistä polkua, mutta onneksi loppupuolella polut muuttuivat poljettavimmiksi. Viimeiset kilometrit poljettiin tietä pitkin ”vähän suuremmilla tehoilla” sillä aikaa oli mennyt hieman luvattua kauemmin ja hotellilla odotteli todennäköisesti melko kiukkuinen pieni neiti. Illemmalla testasimme vielä tasapainojamme ja kävimme rullaluistelemassa noin tunnin verran. Loppumatkasta alkoi jo sujua edes jotenkuten, mutta olihan se varmaan näky muutaman vuoden tauon jälkeen. 

Kolmantena päivänä meinasin missata meidän yhteisen treenin kun nukahdin vähän liian aikaisin ja liian syvään uneen kuopusta päiväunille nukuttaessa (raskaat treenit vaativat leponsa).  Vuorossa oli tällä kertaa suunnistusta, joskin vain J suunnisti ja minä juoksin perässä (ihan kuin olisin J:n vauhdissa ehtinyt karttaa vilkaisemaan). Olisin varmasti jännittänyt omaa jaksamistani, mutta kiitos sen nukahtamisen, jouduin lähtemään niin valmistautumatta, etten ehtinyt miettimään koko asiaa. Koska tarkoitus oli poimia kaikki kiintorastit ja J joutui lukemaan karttaa, ei vauhtimme onneksi ollut edes minulle liikaa. Sen sijaan oli todella mukavaa juosta kosteassa metsässä muutama tunti. Pientä jännitystä matkaan toi se, että olin ollut käsityksessä (ja välittänyt tämän tiedon miehelle), että juoksemme noin tunnin verran. Matkan pituus selvisi siinä (sen) tunnin kohdalla, mutta mitäs siinä sitten. Perillä selvisi, että miehet ovat lapsien kanssa urheilukentän luona, joten pikasuihkun kautta pyörää hakemaan ja pikaisesti urheilukentälle imettämään. Illalla tein taas saman kuntosalitreenin kuin tulopäivänäkin, jonka jälkeen ehdittiin vielä pelaamaan Dominionia yhden pelin verran. 

Viimeisenä kokonaisena päivänä tuli tehtyä vielä parin tunnin maastopyöräily treeni ja illalla ohjelmassa oli flowparkissa kiipeilyä. Jälkimmäisestä ei tosin minulle kovaa treeniä tullut (paitsi ehkä kämmenille), koska korkeanpaikankammoni esti kokeilemasta mitään haastavampaa. Itse asiassa olisin ollut valmis lopettamaan leikin kesken ihan heti ensimmäisen ”esteen” kohdalla. Pelotti ihan vietävästi. Kivaa se kyllä oli, etenkin seurueen muiden jäsenten suoritusten katselu turvallisesti maankamaralta käsin. Kotiinpaluupäivänä aika meni pakkaamiseen, joten treenit piti jättää kotiin tehtäväksi. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihanin loma pitkään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti