lauantai 31. maaliskuuta 2018

Ensimmäinen hieman juoksupainotteisempi viikko


Treeniviikonloppua seurasi yllättäen kaksi lepopäivää. Maanantain lepopäivä oli ihan suunniteltu, sillä tarkoitus oli palautua hyvin viikonlopun jäljiltä. Tiistaina pötköttelin sohvalla treenikamat valmiin kassissa kasilta alkavaa crossfit-treeniä varten, kun mies tuli töistä kotiin ja totesi olon olevan vähän heikko. Siitä meni noin puoli tuntia ja sitten yläkerran vessasta alkoikin jo kuulua oksentamisen ääniä. Mies kyllä vakuutteli, että jos tuon lapset yläkertaan viereiseen huoneeseen ipadia katsomaan, hän pärjää treenini ajan kotona lasten kanssa. Tarjous oli kiva, mutta jos asetelma olisi ollut päinvastainen, olisin ampunut salamoita miehen lähtiessä treenaamaan. Niinpä ei tullut mieleenkään oikeasti lähteä alakertaa kauemmas (enkä siis treenannut sielläkään). 

Tälläkin kertaa oksennustauti iski vain yhteen perheenjäseneen eikä kestänyt kuin muutamia tunteja kunnon volyymilla, joten keskiviikkona olimme jo lähes normaalissa rytmissä. Kävin siis illalla crossfit-treeneissä, kuten olin jo aiemmin suunnitellut. Mies piti sentään lepopäivän. Torstaina olisin normioloissa pitänyt treenittömän päivän, mutta nyt sille ei oikein ollut perusteita. Hieman puolen päivän jälkeen laitoin siksi nastalenkkarit jalkaan ja lähdin kohti keskuspuiston polkuja. Suunnittelin juoksevani kaikki vastaantulevat ylämäet reippaasti, kuitenkin niin, että juoksu tuntuisi ylämäkiä lukuunottamatta kivalta. Pakkasta oli sen verran, että polut olivat ihan jäisiä ja kun ne lisäksi olivat todella kuhmuraisia, päätin ensimmäisen polkupätkän jälkeen siirtyä kuntopoluille juoksemaan. Vauhtileikittely sujui ihan mukavasti, joskin lisäsin reippaita pätkiä myös tasaiselle ylämäkien vähyyden takia. Lenkkiin meni noin tunti ja ehdin hyvin käydä suihkussa sekä syödä ennen lasten hakemista. 

Joskus vähän turhauttaa, kun ei meinaa millään oppia uusia tekniikoita, mutta onneksi aina välillä tulee näitä onnistumisenkin kokemuksia. Päälläseisonnan idean hoksasin vihdoin maaliskuun alkupuolella (kuva otettu 9.3.2018).

Perjantaina kävin jälleen crossfit-salilla tekemässä painonnostotreenin ja lauantaina oli vuorossa viikon pitkis. Suurimman osan lenkistä juoksin polkuja pitkin, on se vaan niin paljon miellyttävämpää, kuin teillä juokseminen. Vauhti oli hidas (7’18 min/km) eikä matkaakaan tuossa tunnissa ja 40 minuutissa (1:41’30) kertynyt kuin vajaa 14 km (13.9 km). Olin kuitenkin lähdössä heti lenkin jälkeen Hotelli Nuuksioon, josta olimme ystäväni kanssa varanneet huoneen intensiivistä opiskelua varten, joten oli palattava ajoissa kotiin. Sen verran kiire tuli, etten ehtinyt kotona syömään ja niinpä mutustelin autossa kaupasta ostamaani pizzan palasta samalla, kun ajoin kohti Nuuksiota. Olimme suunnitelleet menevämme yhdessä illalla kävelylle ja mahdollisesti vielä hotellin porealtaaseen lillumaan, mutta opiskelu (höystettynä jutustelulla) kesti niin myöhään, että kävimme lopulta vain syömässä hotellin ravintolassa. Ruokailun jälkeenkin jatkoimme itseasiassa vielä lukemista ja vasta yhdentoista maissa lopettelimme ystäväni käydessä nukkumaan ja minun vaihtaessa kirjan hömppäromaaniin.

Sunnuntaina ehdin vielä lenkille ennen kuin mies tuli lapsien kanssa kotiin. Tsemppasin itseni juoksemaan vähän tehokkaampaa treeniä ja niinpä otin tavoitteekseni juosta rennon reippaasti kymmenisen kilometriä. Juoksin alkuun reilun kilometrin verran kevyttä hölkkää ja nostin sitten vähän tehoja. Juoksu tuntui ihan kohtalaisen hyvälle, mutta gps paljasti vauhdin olleen tuolla tehokkaalla pätkällä (10.8 km) vain 5’38 min/km eli suurinpiirtein sama kuin viime syksynä maratonilla. Painonpudotus ei siis ainakaan heti ole juoksuvauhtia nostanut (juoksemattomilla kilometreillä kun ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa). Lenkin koko pituudeksi tuli 13.8 km ja aikaa siihen meni 1 h 22 min. Viikon treenimääräksi tuli siten noin kuusi tuntia (kappas), mutta olipa pitkästä aikaa vähän juoksupainotteisempi viikko.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti